Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

DuPont – Hackathon: Data Driven Enzyme Design

04/06/2019 @ 09:00 19:00

Dupont Hackathon

Enzymen zijn natuurlijke moleculaire machines die de verbazingwekkende prestatie van het toelaten en versnellen van chemische reacties kunnen uitvoeren zonder zelf in het proces te worden gebruikt. Alle levende organismen op aarde zijn afhankelijk van enzymen om voedingsstoffen te verwerken, te groeien en zich te vermenigvuldigen. Dankzij de ontwikkeling van moderne biotechnologie kunnen enzymen ook in grote hoeveelheden worden geproduceerd en worden gebruikt om allerlei industrieel belangrijke reacties te versnellen, variƫrend van vlekverwijdering door detergentia tot productie van voedsel, voeder en biomaterialen.

Omdat onze vereisten voor een lager gebruik van hulpbronnen steeds veeleisender worden, moeten we onze enzymen voortdurend verbeteren om ze stabieler en effectiever te maken. Bij DuPont Industrial Biosciences screenen we routinematig duizenden enzymen om modellen te verkrijgen van de relatie tussen de sequentie van aminozuurresiduen waaruit het enzym bestaat, de 3D-structuur en de waargenomen prestaties.

In deze hackathon bieden we representatieve gegevens voor onze uitdaging, beschrijven we het probleem en bespreken we verschillende benaderingen van het gebruik van technieken als deep learning om het enzymoptimalisatieproces te ondersteunen.

Doe mee en help ons de enzymen van morgen te ontwerpen!

Gratis

Dutch Data Science Week

Wibautveste

Wibautstraat 200
Amsterdam, Netherlands
+ Google Maps